18 липня 2014 року - Міжнародний день Нельсона Мандела.

18 липня в системі міжнародних днів ООН відзначається Міжнародний день Нельсона Мандели. Він був заснований Генасамблеєю у листопаді 2009 року на знак визнання внеску, який зробив колишній президент Південної Африки у справу свободи і миру.

Нельсон Ролілахла Мандела народився 18 липня 1918 року. Він був одним з найвідоміших активістів у боротьбі за права людини під час існування апартеїду, за що сидів у в’язниці протягом двадцяти семи років. Мандела вийшов на свободу в 1990 році, ця подія в прямому ефірі транслювалося по всьому світу.

Після свого звільнення Мандела був удостоєний Нобелівської премії миру в 1993 році. А 1994 році він зайняв пост президента Південноафриканської Республіки, ставши таким чином першим чорношкірим президентом ПАР. Пішовши у відставку в 1999 році, він присвятив себе боротьбі з поширенням ВІЛ / СНІДу. За своє життя він був удостоєний більше двадцяти нагород, є почесним членом понад п’ятдесят міжнародних університетів.

У День Мандели проводиться акція «67 хвилин допомоги». Нельсон Мандела присвятив 67 років справі миру і гуманізму, захисту прав людини. Фонд Нельсона Мандели і ООН закликають усіх, хто відзначає Міжнародний день Нельсона Мандели, знайти 67 хвилин, щоб допомогти іншим.

Кiлькiсть переглядiв: 273

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.